Στην απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού Τουρισμού το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού Τουρισμού, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στην 24ώρη Απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού Τουρισμού στις 23 Οκτωβρίου 2024 που προκήρυξε η Ομοσπονδίας μας.

Από το 2018 έχουμε κάνει προμετωπίδα τον αγώνα μας για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας ώστε να μπορούν οι εποχικά εργαζόμενοι συνάδελφοι μας να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες και παράλληλα το μέτρο αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο για την επάνοδο των εργαζομένων στον κλάδο.

Παρ όλες τις υποσχέσεις των εκάστοτε Υπουργών Εργασίας αυτά τα 6 χρόνια και παρά τις προτάσεις και τις θέσεις μας , η Υπουργός Εργασίας κα Κεραμέως όπως και οι προηγούμενοι δηλώνει πως αυτή τη στιγμή ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας αθέτησε τη δέσμευση της για ρύθμιση ή λύση στο πρόβλημα για το επίδομα ανεργίας. Προφανώς δεν νομιμοποιούνται να επικαλεστούν έλλειψη Δημοσιονομικού κενού με τουλάχιστον 20δις κέρδη από την σεζόν που τελειώνει ,αλλά και με πρωτογενές πλεόνασμα 7δις που η ίδια η Κυβέρνηση ανακοίνωσε.

Δυστυχώς Κυβέρνηση και Ξενοδόχοι εμμένουν να μας καταδικάζουν σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον με τους εργοδότες να αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί